Tuesday, 25 October 2011

selamat berbahagia buat kalian

hey!jumaat lpas akhirnya aq follow family aq pg N.9 jgak..
yeay!!best sgt lah..

smpai sne mlm kot,pkol 8.30pm..
da nk start majlis berinai pon..
hahaha,dengan aq xmndi ptg..
selamber dang jek aq g kuo mkn n amek gambo ngn pengantin..
ap aq kesah..orang tak tau pon..
haha.xrugi aq pegi kot..
maybe aq ni jnis yg sgt rapat dgn family aq..
so aq enjoy la kt sne..
xnk ckap bnyak,jom kite skodeng ap yg smpat di snap kt sne..
peace yaw..







aq mendoakan agar kamu berdua berbahagia ke akhir hayat..
dikurniakan rezki yang ramai..
selamat pengantin baru awak!

~seronok melihat kalian bersatu..





Friday, 21 October 2011

berbelah bahagi



hey alls..
hmm,berbelah bahagi bile keadaan mnjadi rumit mcm nih..
xtau nk pilih yang mana satu...
haisshh!!aku bingung,serba salah..
kelas ganti yang bertimbun-timbun..
test,quiz,assignment yang banyak..
pening bile memikirkannya..
aku bukan orang yang boleh hidup tanpa keluarga..
keluarga segalanya bagi aku..
tapi pelajaran pon xkurang penting untuk aku jugak sekarang..
haishh..buntu

~tgok je la ap yang terjadi dan ap pilihan aqu pas nih.

xmasok akal


aku rasa mostly mmg ramai yang da tau kot psal dak kcik yang kne lggar 2..
n die da pon telah meninggal dunia..
hmmm.aq jd xphm dgn undang-undang negare china nih..
smpai mcm 2 sekali masyarakat diorang nih takot nak tolong orang..
subhanallah..kesian sgt kt dak kcik 2..
org yang lalu lalang xnk tolong,parents ntah ke mana hilang..
terbiar menahan kesakitan seorang diri..
haish..xphm aku..
kalau korang nk tau knp people kt china 2 tkot nk tlong org..
klik SINI..

~kerana undang-undang nyawa jadi taruhan

Wednesday, 19 October 2011

kejam nya kau manusia!!

aku dengar berita nih dari kawan aku semalam..


sedih bile aku tengok bayi yang dikelar oleh mak sendiri nih..
mane akal fikiran kau manusia..
geram tiada hadnya..
berfikirlah dengan waras..
walau kau hanya belasan tahun mungkin kau boleh berfikirkan..
sadis!
kau berfikir lantaran nafsu yang membuak..
kau terlalu naif manusia..
demi seorang lelaki yang tidak tentu menjadi suami kau sanggup membunuh..
bukan sesiapa yang kau bunuh..
tapi darah daging kau sendiri..
kau pembunuh yang tiada hati dan perasaan..


~semoga kau tenang disana anak.

terasa




aku terasa kot dengan kau..
kau selalu tembak aku..
salah sikit je,kau tembak aku..
aku ade perasaan..
jangan lah igat kau da cukop perfect sampai cam ni kau buat orang..
aku menangis sebab kau..
kau pernah kisah??
aku memang menahan sabar je la..
aku xlayak nak menegur kesilapan kau..
kau cukup sempurna kononnya..
tapi hakikatnya..
perangai kau cukup kebudak-budakkan..
xdapat ap yang kau mahukan..
kau tarik muka..tolong lah wei..
kau nk sempurna,tapi kau tak berusaha kearah itu..
orang sekeliling kau memang dicipta untuk menurut kata kau ke??
fuck off!!
aku memang senyapkan dulu..
bile aku rasa perlu,kau tunngu masanya..

~kau xkan kemana kalau berperangai sebegitu.

malu wei!!


kemaluan yang amat kot..
adoyai..
xboleh blah lah aq nih..
kenape???
nk tau???
ok aq citer..chill der..
cm nih cter die.
ptg td..lpas mendapat berita buruk dari informer2 aq..
aq pon ptah balik umah dengan muke bengang la..
ok,then smpai dpan poli,aq ckp ngn membe aq yg lg 2 org nih aq nk g cocok..
ok fine they olls ckp..diorg pon tggu..
then selesai mencocok,aq pon berjalan kembali ke pangkal jalan..
tp aq tgok dak2 ni da grak..aq pon dengan kemalasan tahap gaban malas nk pusingan ala U turn gitu..
jalan menyusuri divider yg ade..
tbe2 aq cm ssh nk melangkah ke laluan pejalan kaki..
dak2 nih suro aq lalu bwh..tp mls kot nk menunduk..
aq fikir 1 jalan je..iaitu lompat sahaja devider itu..
dan semasa lompatan tersebut dibuat,,
kau tau jah ap yang terjadi...
huh..malu la wei!!!
lompatan aq xmelepasi devider tersebut lalu kaki aq sebelah kanan ini tersangkut pada devider tersebut..
adoi!!hampir tersungkur bertemu tanah muka aq nih..
sakit kat kaki aq nih jgn cerita lah..melecet hasil garikan devider tersebut..
ad beberape org yg lalu pndg 2-3 kali kot..
nasib baik xnmpak muke aq..
walau sakit aq cm kaber line je sbb ad sorg minah ni yg cm xamek port je hal aq td..
nasib baik lah berape ramai org kt tempat kejadian 2..
huhu..malu smpai sekarang kot..
tobat aq la..xnk main lompat2 lagi..
hahahahah...padan muke aq lg..

~konon-konon aq cm atlit lari berpagar la..  :)

Sunday, 16 October 2011

mimpi yang terkesan

assalamualaikum..
mlm td tidur aq diganggu mimmpi yg pelik...
huh!!xtau kenapa..
mcm2 aq mimpi..
aq mimpi roomate aq mse kt asrama dlu..
die dtg dlm mimmpi bwakkn aq telor masak kurma yg mak die msak..
sumpah aq mmg suke laok 2..die senyum je,then psan kt aq yg jge diri bebaik..
hurmm...aq terfikir sampai sekarang...
mimpi aq yg strusnya pulak..
aq mimpikan mak aq..
die singgah dlm mimpi aq cume berpesan untuk pastikan aku mkn ubat..
ap maksod semua nih???
aq tertanya-tanya..tercari-cari maksod mimpi 2..


-masih dalam pertanyaan..