Thursday, 19 January 2012

jodoh ditentukan allah sewaktu kita berumur 4 bulan di dalam kandungan ibu.






(malaikat akan tulis nama kita,rezki,kerja,kahwin dengan siapa,cerai atau tidak,anak berapa dan semuanya tentang diri)








~uztaz azhar idrus

maju

assalamualaikum.
balik dari klas td igtkn aq nk rehat kejap.
tapi miang plak nk bukak lappy nih..
haish.xbole jadi nih.
then aq pon bkak lah pesbuk aq tuh..
tbe-tbe aq ter nampak mak aq tgah online..
actually mak aq ni tgah belajar komputer,.
so,die baru la ad pesbuk kan..
aq as anak die memang xkesa la ngn ap yg die nk buat.
then aq pon poke la die,and kite orang berbalas komen jap..
okeyh,tu bukan cerita yg aq nk story mory kt sini sebenarnya.
hahaha..mak aq nih sejak da belajar komputer,da ad pesbuk sendiri..
maju bukan main lagi..
kadang-kadang mengalahkan orang mude..
haish!mak..mak..
tapi aq happy bile mak aq happy kan..
anak mane nk tgok mak sendiri menangis..
then ad satu hari 2 aq balik kampung..
tgah ddok2 menghayati angin petang kat berandar luar..
mak aq dtg..and memulakan story die 2..di tanye aq.
"ya da tgok pesbuk mak?"
gile terkejot aq..bile mase plak mak aq nih ad pesbuk?
nk on komputer pon xreti..hish..aq meneruskan sesi soal jawab lagi..
"hahh?bile mase mak buat?"
"ari tu,mak da pegi belajar komputer la sekarang"
"owh.bgoslah,nnti bole chatting ngan ya.." aq bergurau
"mak buat suke-suke je lah.."
"xpe lah,ya xkesah pon.bole tambah kawan mak"aq memberitahu
..........suasana hening seketika...................
"mak nak beli laptop lah"kata mak smbil ketawa
"HAHHH???"terkejot berok aq dibuatnye..
bukan main lagi mak aq nih..
"bukan ap,susahlah klu xde laptop nih,da blajo kat sane nnti balek lupe.." mak cube nak bagi alasan
"hahaha..ya xkesah pon.mak nak beli laptop besarlah mak,beli jelah notebook."cadang ku
"xnak lah,notebook tuh kecik sangat lah"mak menjawab
amboi demand plak mak aq ni..
mak aq nih kadang-kadang memang bikin aq gelak sakan la dengan perangai die..
aq pon xtau la kenape aq bole takot dgn mak aq kadang-kadang..
even aq tau mak xkan pukol aq tapi aq ttap tkot nk melawan ckap mak..
ap pon aq just nk ckap yang mak aq da ad pesbuk sekarang ok..
klau kenal mak aq,add lah..noraini amat
tapi jgn kacau lebih-lebih..nanti aq karate kang.hahaha
babai

nota kecik:: mudah-mudahan mak aq gembira la lpas ni..bole online 24 jam..hahaha

Wednesday, 18 January 2012


hei..its me again..
owner blog nih..
so! ap ayat yang ad kt gmbar tuh sebijik macam ayat yang membe gua bg kt gua hari tuh..
maybe die copy paste kot..haha
btol ap yg die ckapkan hari tu.
aq je yg mcm xnk caye kt die kan.
so aq pon troskan kan dengan kelemauan aq nih.
tapi lpas hari hari isnin aq rasa cm da ok..
aq da berjaya keluar daripada zon lemau aq.
yeay!!aq berjaya..
then aq nk lah try col membe aq nih nk ckap kt die..
tapi xdapat plak sbb die pegi kursus lah..
xde rezki.
aq pcaye lah semua masalah ad jalan penyelesaian kan.
so kite just need to wait and try to solve the problem smoothly..
xpaya nk gelabah semacam.
and now,aq akan meneruskan kehidupan aq seperti biasa.
tanpa lemau,tanpa memikirkan masalah dengan serabut lagi.


nota kecil :: terima kasih kawan.kau selalu ad bila aq memerlukan pendengar yg memahami.terima kasih untuk           
                  semuanya :)

Thursday, 12 January 2012



xtau lah kenapa lately nih aq mcm xde semangat nk buat ap ap..
bosan je yg aq tau.
haish..nk update blog nih pon terase malas..
ap yg terjadi kt aq sbnrnye aq xtau.
speechless.blank
masalah demi masalah dtg pd aq.
dan mgkin itu punca dan penyebab.
kawan,keluarga,buah hati, semuanya memberi masalah.
walau kecil tetap memberi kesan pd aq..
sebabnya aq ni jenis yg suka berfikir tentang benda yang mengarot.
walau ad mse terluang sikit pon aq akn fikirkannya.
setiap masa aq mengeluh.yup aq tau xelok
tapi aq rase lega lpas mengeluh..
cool..mcm tu la lbih kurangye..
aq mengharapkan satu sinar baru datang dlm hidup aq ni.
ditahun yang baru,tak mahu lg lemau.

Thursday, 5 January 2012

akhirnya

.
.
.
.
.
.
akhirnya aq tegur jgak kau.
acctually aq malu.segan.
kau jgn salah anggap.
aq doakn kau berjaya.
good luck kawan.

Wednesday, 4 January 2012

tak sudah

cukuplah dengan ap yang pernah kau lakukan sebelum ini.
masih tidak puas kau melihat air mata ibu mu mengalir mengenang nasib mu?
kau anak kejam,zalim.
minta sekadar ini kejahatan kau lakukan.
aku mohon hentikanlah.
sahabat