Thursday, 19 May 2011

karen oh karen~

hay!!karen oh karen..msok ary ni da 2 ary kot kg aq xder karen tepu gak otak aq nih..bored,tension n bangang rasenye bile xde karen nih..nk dok umah pon rse xsdap lah bile xder karen ni..ni angkare pakcik2 karen tgh nk alihkan tiang letrik kt area kg aq nih tok mmpemdahkan upacara pmbesaran jalan dilakukan...owh sengsara sungguh..akibat dari itu aq pon tlah melarikan dri ke kg sebelah untuk menonton tv cter pebret aq lah jgk..(jangkit drpd mak aq n akak ipar aq yg ary2 mengadap cter ni..)iaitu cter sejuta cinta marshanda..terima kasih ya cilot sbb mnerima ttmu yg kurg sopan cm aq ni,,hampeh jep dtg uma org smate2 nk ygok tb..then untuk menghilangkan rase bosan yg amat nih,pas tgok cter 2 aq pon dgn lek2 umah cilot lme cket,blanje mkn abc satu m'sia dpan umah cilot 2..then borak2smpai da xtau nk borak pasal ap lg,,wakaka..then bler dah tepu aq pon mntak izin tok blah blek uma ap lg,..bler smpai uma knon2 nk tdo,sumpah aq meresap gler sbb kpanasan yg amat..gosh aq  kpnasan amat sih..agak2 tensen ya kawan2..lalu aq pon bermunajat seketika..(~pakcik karen,tlg lah buat kje 2 lincah cket,aq mcm nk gler nih tggu karen tau,,plez~~)then pas sejam karen ad..ngam2 pkol 6.30 ptg,time tgok cinta melody tntunya..huhuhu..aktivity wktu ptg lah ni...pkol 7 plak sdah tntu nora elena mnjadi plihan...then special thanks to pakcik karen sbb mndgr rntihan saye ok..saya sgt mghargai jasa baik kamu tau..sumpah sgt2 terima kasih..hrap ary ni n sterusnya pon cm ni jgk ok pakcik..

jasa pakcik karen mmg sntiase dknang ok!!

Wednesday, 18 May 2011

cukuplah

hai geng...di pagi2 ary ni ceramah motivasi kte adlah tntg MULUT!!!wakakaka(xbley blah!!)xde lah,gurau jep..post pagi2 sboh ni aq just nk crte tntg mlot longkang..huh!korg msti pnah dgo pepatah kerana mulut badan binasa kn??aq adlah seorg yg agk xske dgn skap org2 yg spanjang perckpan die 2 asek nk memaki hamun org jep,yup aq pon ad gak lah wt kdg2,igt ye,kdg2 shaja..tp ad org ni jnis xbley lkang dri mlot die drpd prkataan yg agk gnas n krang sopan ye kwn2,,contoh2nye spt berikot:bodoh,bangang,bongok,babi khinzir,sial dan perkataan yg sulit2 tuh aqxsmpai aty nk taip kot..malu lah!then bkan stkat maki hamun,mencarot plak 2..wei geng lu nk maki hamun org ke,nk mencarotker,kau rikie la tmpat dlu,,kau maki kn org pon agk2 lah,xkan kt dpan org tue kau bley lek2 jek,agak cket,kang kau plak mkan kaki..hahaha,,,aq mmg xske org cm nih,pas 2 kau bleyh nk kerek sbb kau da bley pkai brg2 guess,blah,blah,,kau pndang jjik je kt org yg pkai brg2 padini n so on..wei org,kau xpyah nk kerek sgt lah!igt cket kau dulu pon pena pkai la sial bnde2 tu sumer,so kau kne la jd org yg berpijak dibumi yg nyata..xpayah nk bangge sgt dgn ap yg kau ad skang nih,,aq naik muak lah tgok org2 yg like2 cm kau ni..SUMPAH AQU MNYAMPAH NK MAMPOS DGN ORG CM NI!!!so kpd sesiape yg berkenaan 2 kau sila lah berubah ok..bkan sje2 aq nk hentam org,tp jge cket perangai2 kamu ya yg berkenaan..aq ckop berterima kasih if korg ambil cket inisietif tok korg berubah,,yup sgt2 berterima kasih geng..tp klu korg still nk bemcm itu,maen jaoh2 dri idop aq nih..hahaha,,


luu pikir lah sendiri!



Tuesday, 17 May 2011

aqu anak sharom

hahaha,,time2 ujan cm ni mmg xtau nk wt pe,so aq pon knon2 rjin meng-update blog neh..sjer jep nk mnceritakan tntg hdop aq nih,,sekali2skale kn..ok aq akan mlekan dgn bismillah:

name aqu nur nabila binti sharom
family pggil aq YA
dak2 kt skolah pggil aq NABILA
kazen aq ad pggil aq BILA@ABILA
dak kt poli plak pggil aq BELL@BELLA
n roomate aq pggil aq IYA...
see,btpe bnyak nye nme pggilan aq,hahaha
aq lhir kt hospital daerah kota tinggi
tarikhnyer 10 julai 1991 pkol 01.58 pagi..thats y aq ni agak cerah wakakaka
dbesarkan d kampung sungai telor yg best..
sekolah tadika kt kg.sg.telor mse 5 taon,6 taon kt kg.baru sg.telor..(kg.sebelah)
then mse aq darjah satu plak aq skolah kt sekolah kebangsaan kampung sungai telor sampai darjah 6..
naik form 1 aq skolah plak kt skolah mngah laksamana..setaon jep,tp mmg gempak ah skolah 2..
n mse aq sekolah form 1 nilah aq khilangan ABAH aq tersayang,,
sdeyh nk mati kot,kcik lg la,xpuas lg nk bermanje ngn abah aqu tau,,
tp aq kn kuat!!so aq troskan khidupan aq cm biase jep lpas 2 dgn lbih kuat n tbah..
form 2 plak msok skolah mngah tman sri saujana..smpai form 5..bley la skolah ni,,
pas spm plak aq buat mcm2 kje beb,,antaranya:
dok umah jap 1-2 blan
tlg mak cik aq jge bpak mentue dier
kjer kt HASSAN YUNOS&co 3 bulan
dapat kjer kt DOMINOS PIZZA tp 2mggu jep then cabot
pas 2 blek kg.kje kebon sawi 2 bulah lbeyh..
then aq bkak burger 8 blan(smbil 2 ad gak mngerjakan kbon sayo ngn partner sramai 12 org seluas 6 ekar)
then aq stop burger sbb puase,kbon plak ad org laen nk take over..
mse puase plak aq meniage kuih,(buat sendiri tau)
pas 2 rye then pas rye aq xbuat paper
sminggu sblom msok poli aq ad dpt job cket,
tlong mak aq msak tok org2 g kursus,,
then pd 28/11/2010 aq pon mlangkah msok ke politeknik premier johor bahru,,
n skang aq adlah seorg student kt c2 dlm department pelancongan &hospitality
dpat plak course pelancongan di klelas DUP1C..ok lah
hahaha,best gak lah jd seorg insan yg bername nur nabila binti sharom ni coz aq enjoy dgn khidupan aq
even bnyak sgt masalah yg dtg@aq sndri yg tmbolkan aq still bley blah lg ngn idop aq stkat nih,,

so fikir2kan dan selamat beramal..hahaha

selamat kembali..

yup!selamat pulang abangku yg terchenta,,hampir 3 bulan diperantauan mncari rezki n menimba pengalaman,pulang gak abg aq nih..cm respek gak ah kt dier ni even blaja xder la pndai mne pon,tp da mrase pergi ngre org laen,klu dlu dier ni slalu jd bhan sindiran org2 tp skang dgn ap yg mmpu die buat n dpt terttop pon mlot org2 yg cm puake 2,,rezki die kan,,nnt aq pnye turn aq xtau cm ner..tggu dan lhat ok!tp mdah2an aq dpt gak la peluang cm 2,,hahaha,,

~angan2 mmg tinggi..

Monday, 16 May 2011

syukur..

prtme sekali ialah syukur kpdmu ya allah,,alhamdulillah aq llus dlm ppriksaan lpas...amin2 yarobbalalamin..series mle2 mmg tkot nk mati..aq mmg tkot kne carry paper,ouch!!xsanggop sih..tp rezki aq ad,aq llos gak wlaupon xcmerlang,,ok lah..n ble aq tgok reaksi mak aq pon mak aq cm on jep..gler slumber mak aq,,ble da tgok result aq ad ke ptot die ckap : "ha,ok lah 2 sume llos,xder ggal.."..aq cm terkesima skjap dgar ayt die 2..mak aq lek2 jek..pdahal pointer aqxdela BAGOS sgt..tp ok lah,mgkin mak aq tkot nk push aq lbeyh2..kang ad aq lari cm form 6 dlu..wakakaka...syukur kpdmu ya allah..aq tlah dberikan nikmat yg aq rse xsemua org dpt..aq ad mak yg mmhami,aq ad adek bradek yg concern bout aq..aq ad family bsar yg best n rock..aq ad kwn2 yg sntiase support aq..aq ad klbihan yg KAU beri..klbihan  yg amat bermakna..terima kasih dgn nikmat ini ya allah..



kau ttapkan lah iman ku,kau pimpinlah aq kejalan yg kau redhai ya allah..