Friday, 30 March 2012

malas

seriusly aku memang sangat xde mood untuk menaip atau menupdate blog nih.
later on kalau mood rajin tu dah datang aku akan share story mase aku pegi melaka minggu lepas ok.
see ya!bai

#random





Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku


Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu


Oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi


Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan


Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi


Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
Pergilah…


::love this song damn much

Sunday, 18 March 2012

terasa hati


assalamualaikum..alhamdulillah,masih diberi peluang untuk bernafas di bumi allah ini lagi.syukur.
hari jumaat kelmarin aku balik kampung macam biasa,then otw masuk kampung mak aku cakap adek aku ade balek..what!!terkejut giler kot aku sebab mase hari isnin or selasa die ade call aku pagi-pagi buta suruh aku survey kan beg pack untok die..he never said yang die nak balik..binawe punye budak.then aku pon sampai uma dengan selamat,and azri pon xtau aku balik kampung sebab die xde kat umah mase aku sampai tadi..ceh,macam tau aku da ade kat uma je kan,then die call aku lagi tanye aku kat mane,balik ke tak..kahkahkah,die pon terkejot sebab aku da ade kat umah,padan muke kau balek tak reti cakap dengan aku kan..so malam tu abang wan and kak ayu pon balek jugak.terase lah meriah umah tu,muke mak pon berseri-seri sebab anak-anak balik walau xsemua..

the next day,kitorang sume pegi jalan-jalan bersama,mak je tak ikot sebab ade rewang kat kampung..kesian mak,tapi xper,rencana harus diteruskan..satu hari jugak berjalan..kak ayu yang sarat tu pon xbole kalah.macam xreti penat je aku tengok die.haish(dah la tido ngigau)hahaha.then petang tu balik lah lepas penat berjalan.malam aku ade rase something yang cam tak kena je kot..puas aku pikir,then lepas penat aku berfikir,ternyata benar sangkaanku(ayat novel giler kot)membe-membe kampung aku xde halo-halo aku.shit!ape siak korang ni.lupe kawan ape.tiga hari aku balik kampung memang sorang pon aku tak nampak batag hidung.sentap sey ngan korang.sampai ati buat aku cam nih.

then tadi sampai umah pasir gudang,aku pon dengan rakus mengonlinekan diri akibat kebosanan tahap bangan kan.tiba-tiba....angah IM aku..tanye aku kat mane sume..aku pon jawab lah aku da kt pasir gudang,then die cam nak salahkan aku plak balek tak reti inform sumekan.WTF?jadah ape,yang aku yext kau tanye macam-macam tu ape?lagi mau pusing lah kau cerita..bile aku tanye balik kat IM tadi baru nak mengaku kan,yang korang malas nak lepak nagan aku sebab apek ade.bodoh!yang problem ngan korang tu apek la siak,ape hal aku pon korang nak pulau,aduh masalah la korang ni.perangai macam budak-budak,bende kecik pon xbole nak settle bebaik.aku yang jadi orang tengah jadi mangsa.kalau cam ni lah kan,lagi baik aku tak payah jadi orang tengah,senang.pandai lah kauorang settle sendiri.sume perangai macam sial kan.aku malas nak masok campor.pegi mam!

Thursday, 15 March 2012

max schneider~witout you

dua puluh sudah


assalamualaikum..selamat hari lahir diucapkan kepada nur idayu binti roslan di atas kedatangan hari beranaknya yang ke dua puluh tahun..selamat ya kawan(macam guru besar plak akuh ni berucap)..takpe.ad rezki jadilah satu ari nanti,,hahaha.seperti biasa,prank menjadi..hahaha..kamu suda terkena lah..hasil rancangan bersama boipren kamu itu.nice faiz.

even hari nih tension sebab test law yang gaban susah die,tapi lepas celebrate birtday budak kecik nih hilang tros aku punye tension.syukur jugak sebab hari ni ad klas ganti malam,so plan berjalan dengan lancar.mangsa sebenarnya agak sedih ya kerana tiada orang yang mahu menyambut birthday die.tambahan si boipren turut tidak mahu keluar dengan si mangsa kononnya.sedih sangat lah tu agaknya ye.tapi tanpa disangka tiba-tiba kedatangan si boipren yang amat memeranjatkan si mangsa telah sedikit sebanyak memberi satu sinar baru kepadanya.hahaha,lantas si mangsa bersiap bagai lah kan.konon nak berjalan bersama tersayanglah kan.tapi...bile keluar nak menyambut kedatangan si boipren..taraa~lagu selamat hari lahir berkumandang dan bermula pesta tepung...panjat gugurl..wakaka

ayu,even majlis simple je yang kami dapat buat,tapi anggaplah itu yang terbaik yang kami beri untuk kau.selagi kami ada sebagai seorang kawan,sahabat dan teman.insyaallah kami cuba untuk buat yang terbaik untuk kau.apa yang aku harapkan semoga perhubungan ini utuh selamanya,semoga kau diberi satu rahmat dan diberkati kehidupan kau di dunia dan diakhirat serta tuhan panjangkan umur kau dam dapat memperoleh kebahagian hakiki bersama yang tersayang..amin

Monday, 12 March 2012

kau sahabat


assalamualaikum..terima kasih kerana sudi membaca dan terus membaca ape yang aku mengarut dan mencarut kat blog nih weh..terima kasih sekali lagi.blog nih lah aku rasa tempat paling best untuk aku meluahkan isi hati aku.tanpa batasan.puas.

semalam,aku call member aku nih.name die arif.die membe aku dari aku tadika lagi and aku memang agak tak rapat dulu ngan die sebab asek gadoh je bile jumpe.sebab die ni sangat degil mase kecik dulu(menyampah ngan kau dulu je..)sekarang bile masing-masing dah besar alhamdulillah die da berubah,da kurang degilnye,tapi still suke nak menyakat lagi..tapi aku faham,die buat sume tu untuk buat aku senyum.ketawa.gembira.die selalu cakap."kalau orang lain tak nak kawan kau,takpe,aku kan ade" (touched).die memang seorang yang sangat baik dan caring.aku sayang kau gemok(walaupon kau dah kurus sekarang).

and semalam aku sedih sangat sebab aku rasa terbuang.tersisih.tak dihargai pengorbanan aku.aku menangis.and aku decide untuk call die je lah kan.then aku call,die cam da tau je,die teros buat lawak yang menyakitkan hati aku(tapi aku ketawa jugak) sampai aku lupa ape tujuan sebenar aku nak citer kat die..kau memang terbaik arif.aku lupa masalah aku bile borak ngan kau,kau selalu ade bile aku perlukan seseorang,kau selalu bagi aku semangat,kau selalu mendengar masalah aku arif..terima kasih.bile kau selalu cakap yang kau akan ade dengan aku selalu kau buat aku senang.aku harap kau pon tahu yang aku pon sentiasa ade untuk kau..aku tak tahu nak balas cam ne gemok,aku tacing giler..sebab dapat kawan cam kau..sumpah

aku akan sentiasa mendoakan persahabatan ini kekal ke akhir hayat kita.aku sayang kau mohd arif.semoga berjaya dan bahagia didunia dan akhirat.




Thursday, 8 March 2012

mohd zulhaikal

assalamualaikum..esok mak aku nak gerak pegi perak..and saturday plak chu buat kenduri sebab atok(pompuan) nak mengerjakan umrah lagi..rindu katanya..so ALLAH bagi rezki lagi kat die untuk jejak kan kaki kat sna..alhamdulillah..syukur

so,the problem now is mohd zulhaikal..why?sebab aq plan memang xnak balek kampung sebab mak pon xde then nanti aq bosan kat sane..aku pon decide nak balek umah chu je kat nusa idaman sane..but,mak aku gerak pegi perak esok,then..haikal xde orang nak jage,he just 12 years old..selalu mak yang manage die,kalau mak xde tanggungjawab jatuh pada aku..so now,aku still keliru,nak balik kampung dulu baru pegi umah chu or teros je gerak umah chu..haish

mak cakap, "balik lah kampung dulu,tengokkan haikal tu,kesian die.." damn..aku kesian kat adek aku..die anak paling bongsu,and die paling terabai,maklomlah abah meninggal mase umur die tiga taon,so die tak tau hala tuju die sekarang..sangat kesiankan die(sebak)..tapi kadang-kadang aku terpikir,kenapa asek aku,abang aku,akak aku,diorang kat mane,aku yang study ni sanggop balik "setiap minggu" sebab nak tengok mak,tapi diorang??aku paham xde mase,tapi xkan lah xde mase nak spent time dengan haikal..kesian die lah..die selalu ditinggal..die selalu diabai,sebab die kecik tak patot kite asengkan die..tak patot

so,sekarang aku dah ad keputusan,mak pon ad cadangkan..aku balek tros umah chu,then ari sabtu aku balek kampung tengokkan haikal jap..hari ahad balek pasir gudang,adil..tu je yang aku mapu buat.tu je akak mampu buat dik..akak minta maaf.

budak kecik tu lah adek bongsu itam kesayangan aku

Sunday, 4 March 2012

get well soon

assalamualaikum..hey korang..kabare??mudah-mudahan sihat sentiasa ok..take care with your own self..jangan leka,jangan cuai..jangan bawak moto lelaju ok,hari tu dapat berite membe aku accident..haish,meremang bulu roma aku..First is,iskandar budiman..


terkejut aku mase bukak fb aku hari tu, tgok-tgok die post pic luke-luke die jatuh motor..haish iskandar,jage diri awak tu baik-baik ok..jangan la bawak motor lelaju..main buai lelaju xpe,bole smpai pkok sena..hahaha.. second is,muhd zabidi..


omg,zabidi ku sayang intan payung..budak ni selalu lah accident,tapi bernasib baik tak pernah patah-patah tulang badan kamu tuh,,bawak moto jangan lah cam pelesit sangat and jangan buat lagi kerja gila awak tu zabidi oi!!mude lagi,jaoh perjalanan kau,so taka care ok..then jangan degil,kau tu tengah sakit..tak payah nak tunjuk kuat sangat..sakit tu buat cara saket,ni tak..da macam tu pon bole lagi kau nak main bola lah,itu lah,ini lah..budak ni memang menggeletis betol..nanti makin terok padan muke..(busuk hati)bukan ap..cume risau je kat kawan-kawan kan..ape-ape pon jangan degil-degil lagi ok..jage diri leklok..aku doakan kamu ini cepat sembuh ya!amin

Friday, 2 March 2012

jaga diri kau ok!



assalamualaikum..salam jumaat semua..
kerajinan datang tahap menggila untunk mengupdate blog nih..hari-hari ad je bende aaq nk citer..
xpe,blog aq,ikot suke aq lah kan..so,just nk update bout freindship lah kan..aq tau lah lately ni ap yang aq nampak kt kau semua plastik,semua xkena,bukan point aq nk jatuhkan kau,tapi kalau kau sendiri dah cakap kau jenis orang yang boleh menerima teguran,so bile orang tegur kau xpayah la nak melenting tak tentu hala..bile kau buat cam tu nampak sangat kau ni memang jenis manusia yang cakap tak serupa bikin..damn

kau tau kan orang sekeliling kau sayang kau,bile orang care pasal kau,kau buat cam ni,tak fikir ke perasaan orang?kau suroh orang jadi matang,tapi kau?bajet yang kau tu da matang sangat lah kan..fuck lah,kalau dulu aq bole lah nak melayan kerenah kau,bole nak melayan perangai kau,sekarang sori ok..aq memang da tak kuasa,kau nak bercerita kat orang?pegi mampos,aq memang da tak layan,da tak heran..

yup,aq memang geram,sangat geram.so ap kau nak cakap pasal aq,kau cakap,tapi jangan ingat kau tu bagos sangat lah budak!aq tak heran dengat umpatan kau tu,aq tak kuase nak melayan kau,kalau kau rase da cukop matang sangat kan,buat keputusan sendiri yang kau pikir kau betol..aq ni xmatang lagi,aq xpuas nak enjoy dalam idop aq,so aq memang akan cam ni je lah..sampai saatnya aq akan berubah dengan izin allah..itu je yang aq nak cakap dengan kau..kau terase?bagos,semoga berubah menjadi lebih baik,jangan jadi macam aq,aq ni bukan orang yang baik maupun matang..so kau pegi uruskan idop kau tu elok-elok ok..tak payah nak menyibuk pasal aq lagi,tak payah nak kacau idop orang lagi..

calobete..

*maaf ayat terlalu kasar kerana melempiaskan nafsu marah yang amat.

Thursday, 1 March 2012

empat tahun sekali..

hello mac..selamat datang..so whats up guys..
dah lame rase da menghapdate blog nih..seminggu cuti seminggu lah aq xmenghadap blog aq nih..
so,saje nk update pasal tahun lompat nih..semalam,hari yang special bagi aq and geng sbb aq ad sahabat yang sambut birthday die EMPAT TAHUN SEKALI..sedih kan..tapi semalam kite orang nk buat die igt tarikh tu smpai bile-bile..and kite orang plan nak prank die,.so,planning berjalan sangat lancar..sampai die pon da berangin ngan they all yang terlibat..hahaha,luckily xkantoi lah kan..klu x memang sie-sie lah kite orang pancing die dari tengah hari..maigod,penat tuhan je yang tahu..tapi untuk die sume da kesah..

so nk dijadikan cerite,konon-konon si amim nih pegi tasik layang-layang petang tuh nk jogging..then bile balek umah baru sedar purse die tertinggal..they all pon buat-buat lah menggelabah tak tentu hala..call daus minta tolong carikan..kite orang sebagai pelakon extra turut membawa watak masing-masing dengan berjaya lah kan..then sementare si daus,amim,auni,faz and niza pegi berjalan nk mencari purse amim yang 'hilang' tuh,kami yang stand by kat sebalik rimbunan pohon buluh ni prepare lah mkanan..aku,arin,kz,adam,apek,ss and aini stand by untuk menyerang..and ayu roslan and ayu mail stand by dengan kek..so,agak lame jugak nak tunggu they all ya sibuk 'mencari' purse si amim ni smpai ke destination sbb meleweh..hahaha,yang stand by memang da xbole blah dgn nyamuk bagai..haish..sabarkan jelah..tak lame lpas tu they all smpai..ble they all bagi signal mnyerang ap lagi..bom!!suprise!!!hahahaha..tepung beserta telur dapat kt birthday boy..and actually kite orang celebrate birthday ss and aini skali sbb dalam bulan yang sama..yang dua orang ni mmg xbajet diorang kne skali..knon-knon nk prank kan daus,lastly dgn diorang skali kne prang..hahaha memang terbaik,,

so aq nak wish untuk kau selamat hari lahir muhamad firdaus binti abdul hamid,semoga panjang umur,murah rezki,diberkati dunua dan akhirat..jadi anak yang soleh untuk mak kau ok..sayang kau!
*tak lupe buat ss and aini..happy belated birthday guys..luv u..jom tgok gambar yang sempat di snapsnap..

pengarah+producer

mereka turut membintangi

para pelakon extra
ngee~

*jumpa empat tahun lagi jika diizinkan ALLAH..amin