Monday, 13 February 2012

baby with name



assalamualaikum..
entry sebelum ni aq ad janji kan nak bagi tau name anak buah baru aku tu..
actually name tu bukan bapak die yang bagi tapi mak aku yang bagi..
mak aku naik risau tengok abang aku ni tak letak-letak nama anak die tu..
so hari khamis lepah chu aku call mak aku tanye name baby,then akak ipar aku pon cakap xde lagi..
dengan selamber mak aku bagi je name kat cucu die..guess what,mak aku ni pon ade taste agak moden ye dalam pemilihan nama nih..no wonder name anak die glamer sume..(yek-yek je)
so you olls nk tau name die ap?

\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/


MUHAMMAD IEMAN HAZIF BIN MOHD ZULHAFFIZ

::so baby membesar dengan sihat dan jadi anak yang berguna untuk family ok...

Friday, 10 February 2012

new born

assalamualaikum.
5 february 2012 
10.03 a.m
3.56kg
h.d.k.t
lelaki

yup,aku dapat anak sedara baru!tahniah ya
semangat giler kot baby nih..
bulat macam bola kepala dia.
nama still tak tau,maybe abang aku tak de idea lagi..
tapi abang aku yang no.dua tu panggil KUAT..
what??KUAT??hahaha,nonsense la abang oi!
nanti anak kau kau letak lah name cam tu,
penat orang beranak kau suke hati je eakh bagi name cam tu..
siap denga full name plak tu..KUAT HARIMAU..
jadah ap siak..nanti da ade name aku up date lagi kalau rajin ok.
babai.

kembali jernih


hello readers.morning..fuhh!lame kot tak mengup-date blog nih..bukan tak mahu tapi mood nak bercerite tu yang tak de.so aq rase hari ni mood nk bercerita dan menaip tu dah ade,and mungkin banyak yang akan aku share dengan korang lah ap yang terjadi lately nih sepanjang aku tak menghadap laptop untuk menaip di blog nih.aku?sihat sahaja,syukur masih diberi peluang untuk menjalani kehidupan di bumi allah ini.and aku juga masih bersyukur kerana hubungan hambar dan dingin antara aku dan abang sulung aku dah berakhir..setiap masalah ade penyelesaiannye,nak dengan tak nak je,walau agak janggal pada mula untuk berborak seperti dahulu kala,tapi aku cuba,aku tak mahu hubungan rapat ini menjadi keruh,retak seperti dulu.yup memang aku kesal dengan ap yang terjadi.hampir 4 bulan kami tak bertegur sapa,mungkin lumrah kehidupan adik beradik,tapi bagi aku bukan macam nih.aku memang seorang yang sangat sayang family aku,aku tak sanggup lehilangan salah satu dari mereka,lepas abah.so aku memang menjadikan ap yang berlaku hari tu sebagai satu pengajaran yang cukup kuat untuk aku jalani akan datang.dan,aku juga minta dijauhkan dari cubaan sebegitu lagi.walau masih berbekas dihati tapi apelah nak di fikirkan sangatkan,adik beradik lah,jangan nak sentap-sentap sangatlah kan.so doakan aku bahagia di samping keluarga tercinta okeh.babai

=syukur diberi peluang kedua dalam perhubungan ini